توجه:محتوی ممکن است دارای اسکرول افقی باشد

برداشت خال

برداشتن خال از جمله دغدغه های زیبایی برای افرادی است که وجود انواع خال ها بر روی صورت یا بدن خود را نوعی معضل می دانند. برداشتن خال جز در موارد خاص جنبه زیبایی دارد و حتما باید توسط متخصصان زیبایی صورت بگیرد .برداشتن خال و مراقبت های پس از برداشتن خال از جمله موضوعات این مقاله است.

نکته اولی که درباره برداشتن خال باید بدانید این است که خال های صورت و بدن انواع مختلفی دارند که این موضوع در هنگام برداشتن این خال ها مهم و ضروری است.

 

انواع روش های برداشتن خال و مراقبت های آن

سوزاندن خال روشی برای برداشتن خال:یکی از روش های قدیمی برداشتن خال سوزاندن آن به وسیله دستگاه کوتر از طریق ایجاد گرما به وسیله جریان برق است. استفاده از این روش سبب می شود قسمت های عمیق و فرورفتگی چاله مانندی در پوست ایجاد گردد . این روش بیشتر در گذشته برای برداشتن خال های ریز و سطحی کاربرد داشت . امروزه دستگاه های رادیو فرکانسی جایگزین دستگاه های کوتر شده اند که اثر کمتری روی پوست می گذارند.  

برداشتن خال با لیزر: لیزر یک فن آوری جدید علمی است که در برداشتن خال کاربرد دارد. در این روش از لیزر برای تخریب یا تراش خال استفاده می شود. این روش جراحت یا زخم به همراه ندارد زیرا در آن نیازی به برش پوست یا بخیه نیست و بیمار درد کمتری را احساس می کند.

این روش مناسب خال های صاف و قهوه ای یا سیاه رنگ است. برداشتن کامل خال بین یک تا سه جلسه درمان نیاز دارد .این روش برای خال های بسیار بزرگ یا خال هایی که از پوست بیرون زده اند مناسب نیست.در این روش یک داروی  بیهوشی سطحی در ناحیه تزریق می شود تا ناحیه بی حس شود و سپس نور لیزر را مستقیما به خال می تابانند تا آن را گرم کند و آن را از بین ببرند.

این روش بدون درد است، و از این رو خطر ایجاد جای زخم در آن کمتر است.این روش برای خال هایی که شکلی غیرمعمولی دارند توصیه نمی شود. پس از درمان، ناحیه مورد نظر کمی قرمز رنگ شده و یک پوست زخم ایجاد می شودکه در نهایت پس از چند هفته می افتد. خطر ایجاد عفونت در  روش برداشتن خال  با لیزر به شدت کاهش پیدا می کند.

 

آشنایی با راه و روش برداشتن خال  

یکی از مشکلات اصلی برداشتن خال با لیزر در این است که پرتو لیزر نمی تواند به نقاط عمیق پوست برسد بنابراین از این روش تنها می توان برای مسطح کردن خال های گوشتی موجود در سطح پوست استفاده کرد و اگر خال گوشتی بیمار دارای ریشه های عمیق باشد، نمی توان از لیزر درمانی استفاده کرد.

 

  

 روش جراحی برای برداشتن خال:

پرکاربردترین روش برای برداشتن خال روش جراحی است . خال ها با بی حس کردن پوست و حذف بخش رشد کرده با قیچی یا با چاقوی جراحی خال برداشته می شوند. سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد:خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی. 

روش خارج سازی کامل تراشه ای:

در این روش پزشک برای برداشتن خال از بیهوشی موضعی استفاده می کند و با چاقوی جراحی تیز و کوچک جراحی سطح خال را برش زده و آن را با پوست مجاور همسطح می سازد.

روش بیوپسی پانچ:

در این روش با یک دستگاه مخصوص خال ها را برمی دارند و قطعه استوانه شکلی از پوست را پانچ می کنند . این روش برای برداشتن خال های پوستی کوچکتر مناسب است.

جراحی برشی: 

با روش جراحی همراه با برش ، خال را کامل برش زده و زخم را بخیه می زنند . این روش برای خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستند ، مناسب است.

 

مراقبت های پس از لیزر:

 

پوست جدید زیر خال بسیار حساس و ملتهب است پس در معرض خورشید قرار نگیرید. حداقل به مدت یک ماه و نیم پس از برداشن خال از  کرم ضد آفتاب و کرم های ترمیم کننده تجویزی پزشک استفاده می کنید

 

عوارض جانبی برداشتن خال با جراحی

این نوع عمل برای برداشتن خال نیز جز اسکار به جا مانده از جراحی هیچ عوارض جانبی دیگری ندارد و برای اینکه جای اسکار بر روی پوست فرد باقی نماند، پزشک متخصص از پمادها و انواع داروهای لازم برای تجویز به بیمار استفاده می کند.

 

 

نکاتی بسیار مهم برای برداشتن خال

-خال ها با تشخیص پزشک باید برداشته شوند.

-خال هایی که به طور ناگهانی دچار تغییراتی مثل پیدا کردن حاشیه نامنظم، نامنظم شدن رنگ خال ،پیدا کردن حاشیه غیر قرینه، خارش، التهاب، خونریزی و  ...شوند، بایدتحت نظر پزشک و با انجام آزمایش های لازم در این زمینه برداشته شود.

-خال های بد خیم بهتر است برداشته شوند ، با آزمایش تکه برداری آسیب شناسی می توان متوجه بدخیمی خال شد.

-برای برداشتن خال چه با ضرورت طبی و چه به خاطر زیبایی باید آزمایش های آسیب شناسی و پاتولوژی روی خال صورت بگیرد.

-اکثریت خال ها و لکه های پوستی خوش خیم هستند و خطر ابتلا به  سرطان پوست  در آنها بسیار کم است.

-خال هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند، مثل خال هایی که در ناحیه ریش آقایان هستند یا خال هایی که در ناحیه کمربند یا آرنج قرار دارند بهتر است برداشته شوند. 

-اگر بعد از برداشتن، خال مجددا عود کرد حتما بایستی به پزشک مراجعه کرد.

-احتمال اسکار بعد از عمل خال، بستگی به مهارت پزشک و نوع ترمیم پوست بیمار دارد.

-روش هایی مانند لایه برداری (پیلینگ)، لیزر ، خال های بزرگ را کاملا محو نمی کند اما از نظر ظاهری وضعیت بهتری به وجود می آورد ولی معمولا موقتی بوده و خطر ابتلا به سرطان پوست(ملانوما) را کم نمی کند.

-هر لکه ،خال یا ضایعه پوستی که به طور ناگهانی دچار تغییر در اندازه، شکل یا رنگ شود یا دچار خونریزی، خارش، درد یا زخم شود، بایستی توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.


برگشت به عقب